777 468 793
566 781 851
info@dozavm.cz

Komenského 10/2
594 01 Velké Meziříčí

Kalendář kroužků

  • Po
  • Út
  • St
  • Čt
  • So
  • Ne

Newsletter

Nechte se informovat o novinkách a akcích v DÓZE a zadejte

Soutěž DRAČÍ LÉTÁNÍ zná vítěze

Soutěž DRAČÍ LÉTÁNÍ zná vítěze

V neděli 24. září 2023 se na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí uskutečnil 2. ročník DRAČÍHO LÉTÁNÍ s DÓZOU.

K nebi vzlétlo nespočet draků – ať již ručně vyrobených či koupených. V soutěži bylo do dvou kategorií zaregistrováno celkem 54 účastníků. Cestu na kopec si našla ale i spousta dalších dětí či dospělých s cílem užít si pěkné nedělní odpoledne, třeba za hudebního doprovodu kapely Zahrajem či získat na památku fotografii z fotící bedýnky. Nechybělo ani malování na obličej, opékání špekáčků, občerstvení ve Ski baru či možnost zahrát si dřevěné deskové hry.
Čtyřčlenná porota ze SVČ Dóza ocenila vždy pět draků v každé kategorii. Především se v hodnocení zaměřila na vzhled létajícího draka – vlastní výroba či kupovaný a na letové vlastnosti draka. Letos počasí přálo a povětrnostní podmínky byly k pouštění draků ideální. Je škoda, že kategorie od 15ti let nebyla obsazena žádným soutěžícím. Věříme, že v příštím roce se zúčastnění dospěláci, kteří s vnoučaty či s ratolestmi draky také pouštěli, zaregistrují.
Možnost vyhrát dózácký batůžek plný překvapení mohli ale všichni zaregistrovaní soutěžící. Štěstí nakonec přálo holčičce z 1. kateogie, Nině Crhonkové. Vítězům gratulujeme a ostatním snad útěchu zajistí účastnický list. 

Děkujeme dobrovolníkům za pomoc při organizaci akce a zejména pak Městu Velké Meziříčí, firmě POEX a Ski areálu Fajtův kopec za možnost tuto soutěžní akci uskutečnit.

Těšíme se opět v příštím roce.

VÍTĚZOVÉ DRAČÍHO LÉTÁNÍ 2023:

1. kategorie 4-6 let 
1. ANTONIE NANI
2. VIKTORIE NANI
3. ALEŠ BALOUN

4. ROBIN MASOPUST
5. NATÁLIE KOLOUCHOVÁ

2. kategorie 7-14 let
1. BÁRA BRADÁČOVÁ
2. TEREZIE MIČKOVÁ
3. KAROLÍNA MASOPUSTOVÁ

4. PAVOL ŽIVČIC
5. SAMUEL STRNAD

3. kategorie 15 a více let
- nehodnoceno

 

FOTOGALERIE (Josef Kašpar)

-jz-