777 468 793
566 781 851
info@dozavm.cz

Komenského 10/2
594 01 Velké Meziříčí

Kalendář kroužků

  • Po
  • Út
  • St
  • Čt
  • So
  • Ne

Newsletter

Nechte se informovat o novinkách a akcích v DÓZE a zadejte

Soutěž Světlá tančí 2023 je za námi

Soutěž Světlá tančí 2023 je za námi

V sobotu 11. března 2023 vyrazila skupina 37 dětí z pohybových kroužků Dózy SVČ do Světlé nad Sázavou.

V městské sportovní hale plné diváků probíhala po celý den nepostupová amatérská soutěžní přehlídka tanečních skupin zahrnující styly od hip hopu, street dance až po výrazový tanec.
Pořadatelem soutěžního klání plném krásných kostýmů a hudebního doprovodu od DJ Blacka byl DDM Světlá nad Sázavou.

V kategorii „pop“ dance sbíraly zkušenosti děti z kroužku M-Dance (kroužek Dózy vedený v ZŠ Mostiště) a také děvčata z kroužku Club Dance. Obě skupiny nacvičenou taneční choreografii prezentovaly na veřejnosti poprvé a spolu se svojí vedoucí Danou Kružíkovou se za předvedený výkon rozhodně nemusely stydět. Sedmičlenná porota z řad odborné veřejnosti a zástupců města Světlá n. S. jim udělila věcné ceny a pohár za 3. místo.

V kategorii „mažoretky“ reprezentovalo město Velké Meziříčí a vysílající organizaci Dóza SVČ 12 šikovných děvčat. Své vystoupení zvládla děvčata velmi dobře a v konkurenci dalších 4 skupin obsadila se stejným ziskem bodů dělené 1. místo. Umístění velmi potěšilo nejen mažoretky samotné ale i jejich vedoucí Jaroslavu Živčicovou, obzvlášť proto, že se jednalo o první soutěžní klání kroužku Mažoretky Roses vůbec. Velký podíl na předvedený výkon v soutěži měla i letošní plesová sezóna, kdy mažoretky postupně svojí choreografií zahajovaly Házenkářský ples, XXII. Reprezentační ples obce Ořechov a také 21. Charitativní ples centra Kociánka-pracoviště Březejc. Všem organizátorům těchto plesů patří poděkování za pozvání a za možnost okusit trému a nervozitu před veřejností, za možnost užít si v kolektivu potlesk a úsměvy diváků a za možnost ukázat dovednosti s hůlkou.

-jž-